EN
EN
Tentoonstelling
Over de tentoonstelling
Online tentoonstelling
Plan je bezoek
Verdieping
Publicaties
Onderwijs & Kinderen
Agenda
Kunstenaars
Theatervoorstelling
Colofon
Onderzoek
Mobiele onderzoeksinstallatie
Kennis
Advies
Mening
Bekijk de gouden koets

Koning Willem-Alexander heeft bekend gemaakt dat de Gouden Koets voorlopig niet gebruikt zal worden. De gerestaureerde Gouden Koets, die na een restauratie van ruim vijf jaar nog tot en met 28 februari in een glazen behuizing op de binnenplaats van het Amsterdam Museum staat, zal wél weer te bezichtigen zijn. Zolang het Amsterdam Museum gesloten is, opent het museum namelijk vanaf zaterdag 15 januari de poorten naar zijn binnenplaatsen, zodat bezoekers de koets gratis en veilig in de buitenruimte kunnen bekijken.

Onderzoek en besluit van de koning

Koning Willem-Alexander maakte in een videoboodschap bekend dat de Gouden Koets voorlopig niet gebruikt zal worden. Het Amsterdam Museum doet sinds de opening van de tentoonstelling in juni 2021 gedurende de looptijd van de tentoonstelling, zowel in het museum als in heel het land, onderzoek naar de meningen en gevoelens in de samenleving over de Gouden Koets. Met als doel het gesprek te faciliteren en mensen door dialoog met elkaar te verbinden. In de eerste bevindingen blijkt dat de meningen zeer uiteenlopen en bezoekers die de tentoonstelling hebben gezien genuanceerd nadenken over de geschiedenis en betekenis van de koets. De volledige onderzoeksresultaten presenteert het museum later dit jaar.

Openstelling binnenplaatsen voor bezichtiging Gouden Koets

Op 28 februari sluit De Gouden Koets tentoonstelling en gaat de koets terug naar de Koninklijke Stallen in Den Haag. Ondanks de lockdown wil het Amsterdam Museum nog zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om de koets te bekijken. Vanaf zaterdag 15 januari openen we, zolang het museum gesloten is, elke dag tussen 10:00 en 16:00 de poorten naar onze binnenplaatsen. Ook kun je de omliggende meerstemmige tentoonstellingszalen virtueel doorlopen op www.goudenkoets.nl.

Verdieping
Alle artikelen
Alle artikelen
Nieuws over onze Gouden Koets-tentoonstelling ontvangen?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief
Schrijf je nu in
Amsterdam Museum
Kalverstraat 92
1012 PH Amsterdam

020 5231 822
info@goudenkoets.nl
Terug naar boven
PrivacyVoorwaardenFAQ
partners