Bestel tickets
EN
Bestel tickets
EN
Bestel tickets
Bestel tickets
Over de tentoonstelling
Publieksprogramma
Verdieping
Plan je bezoek
Kunstenaars
Publicatie
Theatervoorstelling
Educatie
Mobiele onderzoeksinstallatie
Colofon
AM LIVE - De positie van de vrouw, vroeger & nu


We beginnen de uitzending met een panelgesprek met experts die hebben meegewerkt aan de tentoonstelling. Aan tafel, artistiek directeur van het Amsterdam Museum, Margriet Schavemaker, senior conservator van het Amsterdam Museum, Annemarie de Wildt en vanuit de klankbordgroep van de Gouden Koets tentoonstelling, Kathleen Ferrier, voorzitter van de Nederlandse UNESCO-commissie en Karen Tessel, tentoonstellingsmaker bij het Museum voor Wereldculturen.

Daarna worden we door onze directeur, Judikje Kiers, meegenomen door de tentoonstelling. Zij laat ons de hoogtepunten zien in de nieuwe tentoonstelling, die voor publiek opent op 18 juni. Vervolgens praten we in een panelgesprek met kunstenaars en makers die hebben bijgedragen aan de tentoonstelling. Aan tafel zitten, Sarah van Sonsbeeck, Raul Balai en Dirk Bertels. Alle drie hebben zij met hedendaagse kunst een bijdrage geleverd aan de nieuwe tentoonstelling. Ze vertellen wat ze gemaakt hebben, en wat ze hopen dat de bezoekers van hun werk gaan vinden.

Hierna kijken we naar de video van nog een kunstenaar die heeft bijgedragen aan de tentoonstelling. Kunstenaar Nelson Carrilho heeft een performance gedaan op onze binnenplaats, die wij nu gaan bekijken. We sluiten de aflevering af met de teaser van een serie One Minutes. In deze korte video’s vertellen verschillende, kunstenaars, conservatoren, klankbordgroepleden en vele anderen die hebben bijgedragen aan de tentoonstelling wat zij vinden over de Gouden Koets. De aflevering wordt gepresenteerd door Maurice Seleky (hoofd marketing en communicatie) en Jörgen Tjon a Fong (gastcurator en theatermaker).

Nieuws over onze Gouden Koets-tentoonstelling ontvangen?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief
Schrijf je nu in
Amsterdam Museum
Kalverstraat 92
1012 PH Amsterdam

020 5231 822
info@goudenkoets.nl
Terug naar boven
PrivacyVoorwaardenFAQ