Bestel tickets
EN
Bestel tickets
EN
Bestel tickets
Bestel tickets
Over de tentoonstelling
Publieksprogramma
Verdieping
Plan je bezoek
Kunstenaars
Publicatie
Theatervoorstelling
Mobiele onderzoeksinstallatie
Educatie
Colofon
25.06.2021
Onderzoeksinstallatie in Groningen
Delen
vrijdag 25 juni 2021, Grote Markt in Groningen

Elke maand bezoeken we een andere provinciehoofdstad om te onderzoeken hoe daar over de Gouden Koets wordt gedacht. Op vrijdag 25 juni 2021 staat de mobiele onderzoeksinstallatie in Groningen. We nodigen alle Groningers uit om hun gedachten over de Gouden Koets te delen.

Onderzoek Gouden Koets

In de aanloop naar en tijdens de tentoonstelling onderzoeken we met een mobiele onderzoeksinstallatie de relatie die Nederlanders hebben met dit koninklijke voertuig. In de interactieve installatie word je uitgenodigd om je kennis over de Gouden Koets te testen, je gevoelens over en herinneringen aan de koets te delen en je persoonlijke kijk op de toekomst van het rijtuig te geven. Je kunt video- en audioboodschappen opnemen. Of doorgeven welke brandende vraag je hebt over de Gouden Koets. Op deze website publiceren we de reacties die we in dertien verschillende steden door heel Nederland verzamelen. Sommige resultaten krijgen ook een plek in de tentoonstelling. De pop-up mobiele onderzoeksinstallatie annex mini-expositie is ontwikkeld in samenwerking met social designbureau Afdeling Buitengewone Zaken.

Een keer per maand, op vrijdag of zaterdag, is de mobiele onderzoeksinstallatie te vinden in het centrum van één van de provinciehoofdsteden. De tournee eindigt in Amsterdam. Een klein team van museummedewerkers benadert − uiteraard coronaproof − voorbijgangers met de vraag om mee te doen. Aan het eind van het onderzoek en de tentoonstelling verzamelen we al onze bevindingen voor de slotevaluatie. Daarin presenteren we de resultaten en analyses uit het onderzoek. We hopen deze ook te delen met koning Willem-Alexander.

Hoe kijkt men naar de gouden koets?

Oubollig? Sprookjesachtig? Koloniaal? Er zijn verschillende visies op de Gouden Koets. We proberen er zoveel mogelijk te verzamelen.

“Wat mij betreft mag de koets blijven rijden maar alleen met nieuwe schilderingen op de panelen”
Charley
“Ik zwaai ieder jaar naar de koets in Den Haag; ik vind dat zo'n vrolijk moment!”
Patricia
Nieuws over onze Gouden Koets-tentoonstelling ontvangen?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief
Schrijf je nu in
Amsterdam Museum
Kalverstraat 92
1012 PH Amsterdam

020 5231 822
info@goudenkoets.nl
Terug naar boven
PrivacyVoorwaardenFAQ