EN
EN
Tentoonstelling
Over de tentoonstelling
Online tentoonstelling
Plan je bezoek
Verdieping
Publicaties
Onderwijs & Kinderen
Agenda
Kunstenaars
Theatervoorstelling
Colofon
Onderzoek
Mobiele onderzoeksinstallatie
Kennis
Advies
Mening
advies
Waar ligt de toekomst van de Gouden Koets?

Luister hier naar verschillende adviezen die wij hebben verzameld. De woorden die je hieronder ziet zijn citaten uit de audiofragmenten. Klik op een woord om naar het bijbehorende advies te luisteren.

zwitserland
Mieke
Arnhem - 40 sec.
DENK MEE OVER DE TOEKOMST VAN DE GOUDEN KOETS

Wat moet er in de nabije toekomst met de Gouden Koets gebeuren? Sinds 1903 bestaat de traditie dat de koning of koningin op Prinsjesdag in de Gouden Koets naar het Binnenhof rijdt. Ook is de koets gebruikt bij koninklijke huwelijken en inhuldigingen. Vanaf 18 juni 2021, wanneer het restauratieproces is afgerond, zal de koets tijdelijk in het Amsterdam Museum te zien zijn. Waar gaat de koets daarna heen? Waar ligt de toekomst van de Gouden Koets?

Wij verzamelen adviezen over de toekomst van de Gouden Koets. De geluidsfragmenten die je hier hoort zijn opgenomen in onze mobiele onderzoeksinstallatie waarmee we de relatie onderzoeken die Nederlanders hebben met de Gouden Koets. Elke maand staan we in een andere provinciehoofdstad met de vraag: wat moet er in de toekomst met de Gouden Koets gebeuren?

Nieuws over onze Gouden Koets-tentoonstelling ontvangen?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief
Schrijf je nu in
Amsterdam Museum
Kalverstraat 92
1012 PH Amsterdam

020 5231 822
info@goudenkoets.nl
Terug naar boven
PrivacyVoorwaardenFAQ
partners